tirsdag den 18. oktober 2011

Info-skærme til SPOT Festivalen

I forbindelse med SPOT Festivalen 2010 og 2011 stod jeg for at programmere funktionaliteten til en række infoskærme. Skærmene var placeret rundt ved de forskellige scener og viste skiftevis aktuelle oplysninger for den pågældende scene og for alle scenerne på festivalen. Således kunne man, i 2010-versionen, se lidt om det band, der spillede (eller skulle til at spille) på den scene man stod ved, og man kunne få hurtigt overblik over de andre scener også. En tidsindikator giver et indtryk af hvor langt fremskreden den enkelte koncert er (hvis den er gået i gang). Desuden kunne man se nyheder og info om festivalens seminarer. 2011-versionen var på nogle måder mere enkel end 2010-versionen, da vi ikke havde mulighed for at arbejde med skærme, der var knyttet til ét bestemt venue.
Skærmene er programmeret i Flash/AS3 og fungerer på den måde, at de konstant henter oplysninger fra SPOTs database via et XML-udtræk. I databasen finder skærmene både program, bandinfo, billeder og nyheder. Således kunne de også tilpasse sig, og informere om, programændringer.

Min kontakt til festivalen, og ansvarlig for infoskærm-projektet var Martin Ross-Hansen.

Billedet herunder viser versionen fra 2011, og er samtidig et link til den fungerende fil. Det er dog nødvendigt at sætte computerens ur tilbage til det tidspunkt, hvor Spot-festivalen 2011 foregik, for at se den in action – dvs. d. 27. eller 28. maj 2011. Tryk, evt 'f' for at se den i fuld skærm (klik på infoskærmen forinden).Herunder ses billeder af 2010-versionen, som også kunne informere om det næstkommende/igangværende band på det venue, hvortil den pågældende skærm var knyttet.
Det skal pointeres, at billederne nedenfor er indledende mock-ups fra grafikeren, og altså ikke er det endelige, fungerende resultat (Flash-filerne har ikke længere adgang til XML-udtrækket fra 2010) – den opmærksomme beskuer vil måske lægge mærke til, at tidsindikatorerne ikke passerIngen kommentarer:

Send en kommentar